Faskiamanipulaatio on menetelmä, jossa käsitellään pehmytkudoksia. Faskiamanipulaatolla voidaan hoitaa tuki - ja liikuntaelimistön kiputiloja sekä toiminnan häiriöitä. Menetelmän on kehittänyt  italialainen Luigi Stecco perheineen.  Menetelmä kehittyy jatkuvasti käytännön ja tutkimuksen kautta, uusimpana sovelluksena pn faskiamanipulaatio sisäelinten toimintahäiriöiden hoidossa.  

Asiakas haastatellaan aina hoitokäynnin alussa. Haastattelun avulla selvitetään asiakkaan ongelmien syyt ja seuraukset, ongelmien historia ja myötävaikuttavat tekijät. Haastattelulla saadaan selville myös hoitoon vaikuttavat muut tekijät esim. sairaudet jne. joilla saattaa olla vaikutusta hoidon toteuttamiseen.

Haastattelun jälkeen terapeutti teettää asiakkaalle kattavat liiketestaukset. Terapeutti etsii liiketestien avulla häiriintyneitä liikesuuntia ja päättelee tämän avulla manipulaatiopisteet, joita manipuloidaan syvän kitkahieronnan tapaan. Tarkoituksena on vaikuttaa syvään faskiaan, jotta liukuominaisuudet saadaan palautettua eri lihaskalvokerrosten välillä. Kalvojen välinen tiivistymä, joka estää kalvojen liukumisen suhteessa toisiinsa puretaan käsittelyllä.

Hoidettavia pisteitä kutsutaan koordinaatio pisteiksi (CC) ja fuusiopisteiksi (CF). Koordinaatiopisteet sijaitsevat lihaskalvojen risteymäalueilla ja näitä pisteitä hoitamalla vaikutetaan moneen eri suuntaan ja tasoon. 

Hoidon vaikutusta  arvioidaan uudella liiketestauksella, joka antaa suuntaa, miten hoidossa edetään.

Jo ensimmäisellä hoitokerralla saavutetaan parannuksia joko liikkeen laadussa, laajuudessa tai oireiden vähentymisenä.

 

 

Mitä on fasciamanipulaatio?

Jaa tämä sivu

unsplash